Armin Halilović (Stranka za BiH)

PITANJA

25. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (30.01.2020)

  • Pošto već duži period javna rasvjeta na području MZ-e Sadba nije u funkciji, što prestavlja problem kretanja građana, a posebno preko mosta na rijeci Drini, postavljam pitanje Gradonačelniku, nadležnoj službi i javnom preduzeću u čijoj je nadležnosti održavanje javne rasvjete na području Grada Goražda: Kada će biti otklonjeni kvarovi javne rasvjete na mostu u MZ-i Sadba kao i ostala rasvjeta u ovoj mjesnoj zajednici. Napominjem da su se građani iz ove mjesne zajendice u više navrata obraćali nadležnoj službi kao i nadležnom javnom preduzeću, međutim do sada problem nije riješen? S tim u vezi insistiram da se odmah pristupi otklanjanju pomenutih kvarova.
    Gradonačelnik je usmeno odgovorio na sjednici Vijeća.

22. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (31.10.2019)

  • U čijoj nadležnosti je održavanje mostova na području grada Goražda, konkretno mislim na konstrukciju mosta u MZ Sadba i da li je neko od komisija Grada Goražde u skorijoj prošlosti izlazila na teren da utvrdi evidentna oštećenja na istom?  Također Vas molim da se evidentirana oštećenja otklone.
    (Gradonačelnik je na postavljeno pitanje odgovorio na sjednici Vijeća)

21. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (29.08.2019)

  • Obzirom da smo u Budžetu Grada Goražde za 2019 godinu planirali sredstva za ulaganje marka na marku u iznosu od oko 60.000 KM pitam gradonačelnika i Službu za urbanizam i prostorno uređenje kada će biti raspisan javni poziv za dostavljanje projekta koji će se finansirati iz ovih sredstava.Ovo postavljam obzirom da se približava kraj građevinske sezone.