Džemal Omanović (DF)

PITANJA

23. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (28.11.2019)

  • Ako je moguće da se u što kraćem roku postavi zaštitna ograda sa jedne i sa druge strane mosta kako bi se zaštitila djeca jer se u ublizini nalazi škola, a samim tim i mještani MZ Sadba?
  • Pitam Nadležnu službu za održavanje mostova na području Grada Goražde, može li se most na Sadbi presvući nekim hrapavim materijalom kao što je bio na početku kada je tek izgrađen?
  • Može li se most na Sadbi osvjetliti nekim jačim reflektorima i kakve su šanse da se most osvijetli na isti način kao most u Ustikolini jer su identični?
  • Pitao bih nadležnu službu prema kojoj smo prije par mjeseci uputili zahtjev za postavljanje dva ležeća policajca ispred savjeta MZ-e Sadba, na relaciji putne komunikacije od mosta prema Oglečevi? Sada naručito sada kada je ta putna komunikacija asfaltirana gdje se vozi prebrzo i jer ista ta dionica puta u večernjim satima služi kao šetalište, kako nama mještanima tako i našim komšijama iz susjednih MZ-a.
  • Ako je moguće da se ventil koji se nalazi na glavnom cjevovodu vode starac na sredini mosta u što kraćem roku popravi ili zamjeni jer se u zimskom periodu zbog curenja vode formira ledenica koja je teška i do nekoliko stotina kilograma?