Enes Džemidžić (DF)

PITANJA (3)

18. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (28.03.2019)

  • Postoji li mogućnost postavljanja većeg broja kontejnera, ili učestalijeg odvoza smeća ispred „Doma za stara i iznemogla lica“ u ulici Fazlagića b.b.? Skoro je svakodnevna slika raznošenja smeća oko doma, iz prepunih kontejnera, a zbog djelovanja vjetra i životinja, što daje vrlo ružnu sliku i prolaznicima, a posebno korisnicima usluga ove ustanove.

  • Postoji li mogućnost sanacije desetak metera propalog asfalta u naselju Laleta, kroz realizaciju sljedećeg Programa uređenja grada i prigradskih naselja?

  • „Strategijom razvoja omladinske politike 2017 – 2022. Grada Goražda, predviđena su predavanja u školama o štetnosti konzumiranja nargile. Već smo u 2019-toj, a predavanja nema bar ne u mojoj školi. Dokle se stiglo sa realizacijom ovog dijela strategije vezanog za poglavlje 4.2. „Zdravstvena politika“.?

                  ODGOVOR

INICIJATIVE (1)

18. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (28.03.2019)

Pravni osnov:

Poslovnik Općinskog vijeća Općine Goražde.

Osnovni sadržaj:

Podnosim inicijativu za donošenje propisa kojim će se promijeniti naziv dijela Iranskog šetališta i to od Pobarnika do mosta u naselju Baćci, u šetalište Rasima Živojevića.

Razlozi zbog kojih se podnosi propis i zbog čega je donošenje propisa društveno opravdano odnosno nužno:

Nedopustivo je da nijedna ulica u ovome gradu ne nosi naziv po čovjeku koji je obilježio školovanje generacija učenika, i dao veliki doprinos kroz naučni rad u približavanju geografskih i historijskih činjenica o našem gradu i njegovoj okolini široj publici, od učenika do onih najstarijih.

Čak i autori web stranica Grada Goražda, u želji da što bolje prestave grad koriste pisanu riječ, ovog istinskog naučnika i pedagoga, iz njegovog djela „Goražde u prošlosti i danas“.

On se svom gradu odužio za sva vremena, a Goražde svom Rasimu Živojeviću ?