NEDIM DRAGOLJ – VIJEĆNIK

Rođen: 05.07.1989. godine
Stručna sprema: SSS
Zanimanje: Rukovodilac odjela proizvodnje
Nacionalnost: Bošnjak
Stranačka pripadnost: Nezavisna bosanskohercegovačka lista

PITANJA


29. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (29.05.2024.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Kada će doći do asfaltiranja putnog pravca Kružni tok – naselje Vitkovići ? Znamo da su sredstva za ovaj projekat odobrena od strane Vlade BPK Goražde i da su ugovori potpisani? Put se nalazi u katastrofalnom stanju pa pitam do kada bi moglo doći do realizacije istog?
2. Kada će doći do konačne realizacije fontane Elza? Znamo da su sredstva planirana za završetak radova kroz Program uređenja grada i prigradskih naselja. Obzirom da dolazi lijepo vrijeme, bilo bi dobro da se što prije završi ovaj projekat, imajući u vidu da su ostali sitni radovi.

25. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (25.01.2024.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Da li su planirana sredstva za konačni završetak radova na renoviranju parka i fontane u naselju Vitkovići, tj. da li će biti postavljena još dva stuba rasvjete koji su planirani kroz projekat i instalaciju same fontane?
2. Raspisan je tender za izgradnju savremene svlačionice na nogometnom stadionu u naselju Vitkovići. Zanima me da li će projekat u konačnici biti završen ili samo polovično, jer imamo informaciju da neće biti dovoljno sredstava za unutrašnje radove istog? Koliko je tačno potrebno sredstava za pomenuti objekat?

23. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (29.11.2023.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Kada će doći do rekonstrukcije putnog pravca na potezu kružni tok naselje Vitkovići? Ta dionica puta se nalazi u katastrofalnom stanju i smatram da je krajnje vrijeme da se ista sanira.
2. Kada će početi radovi na stadionu u naselju Vitkovići tj. rušenje starih svlačionica i izgradnja novih, savremenijih?

21. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (28.09.2023.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Kada će se raspisati tender i kada će doći do realizacije projekta izgradnje savremenih svlačionica na stadionu u Vitkovićima, obzirom da su sredstva odobrena od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine još u oktobru mjesecu prošle godine?
2. Kada će doći do realizacije, odnosno kada će doći do rekonstrukcije fontane „Elza“ u naselju Vitkovići, jer su sredstva u iznosu od 37.000,00 KM odobrena na kodu Uređenje grada i prigradskih naselja?

19. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (08.06.2023.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Da li je planirano asfaltiranje putnog pravca Kružni tok – naselje Vitkovići u ovoj godini? Ukoliko nije ja vas molim da još koliko danas izvršite krpažu rupa na toj dionici puta jer se isti nalazi u katastrofalnom stanju.
2. Prošle godine, tačnije u oktobru mjesecu, zahvaljući Vladi Federacije Bosne I Hercegovine odobrena su sredstva u iznosu 220.000,00 KM za izgradnju svlačionica na nogometnom terenu u naselju Vitkovići. Kada će se početi sa izgradnjom istih, ako znamo kakva je procedura a da je rok za utrošak tih sredstava kratak?
3. U Budžetu Grada Goražda za prošlu godinu su odobrena sredstva za rekonstrukciju rasvjete u naselju Vitkovići (tj. Postavljenje novih LED svjetiljki na postojeće stubove i postavljenje jednog rasvjetnog stuba koji je prilikom saobraćajne nesreće stradao). Kada će doći do realizacije i kada će se rasvjeta na novoizgrađenom mostu spojiti na pomenutu rasvjetu?

17. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (07.03.2023)

REDNI BROJ PITANJE
1. Kada će početi radovi na sportskom objektu (svlačionice) na nogometnom terenu u naselju Vitkovići? Sredstva u iznosu od 220 000,00 KM su odobrena u mjesecu oktobru od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Doznačena sredstva su namjenska i ista će biti povučena ako se ne utroše u 2023. godini.

5. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (31.05.2021)

REDNI BROJ PITANJE
1. Prošle godine su standardne sijalice zamjenjene, to jeste postavljene su led sijalice na uličnoj rasvjeti na potezu kružni tok – stadion Azot Vitkovići, zašto se tu stalo i zašto nisu zamjenjene sijalice u naselju Vitkovići?
2. Kada će se zamjeniti rasvjetni stub kod kapije „Azotovog stadiona“?
Radi se o tome da je osoba koja je uništila prethodni rasvjetni stub sudskom presudom uplatila iznos za postavljanje drugog, a koji nije nikada postavljen.

INICIJATIVE


25. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (25.01.2024.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Pravni osnov:

Statut Grada Goražda i Poslovnik Gradskog vijeća Grada  Goražda.

Osnovni sadržaj:

Da se sanira dionica puta prema naselju Vitkovići.

Razlozi zbog kojih se podnosi inicijativa:

Navedeni put se nalazi u katastrofalnom stanju pa je skoro nemoguće odvijanje saobraćaja tom dionicom puta.

Mislim da je krajnje vrijeme da se taj prijeratni put sanira.

21. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (28.09.2023)

REDNI BROJ PITANJE
1. Pravni osnov:

Poslovnik Gradskog vijeća Grada  Goražda.

Osnovni sadržaj:

Da se izvrši postavljanje horizontalnog usporivača brzine, odnosno „ležeći policajac“ u naselju Vitkovići na tri ili više tačaka dužinom ulice u pomenutom naselju.

Razlozi zbog kojih se podnosi inicijativa:

Naselje Vitkovići je gusto naseljeno područje. Obzirom da cijelom svojom dužinom ima pregledne pravce na kojima neodgovorni vozači razvijaju brzinu i do 100 km/h što predstavlja stalnu opasnost za pješake a posebno za djecu i starije osobe.

Uvjeren sam da će se postavljanjem „ležećih policajaca“ povećati sigurnost svih učesnika u saobraćaju kako pješaka tako i vozača

17. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (07.03.2023)

REDNI BROJ PITANJE
1. Pravni osnov:

Poslovnik Gradskog vijeća Grada  Goražda.

Osnovni sadržaj:

Podnosim inicijativu da se rasvjeta na šehidskom spomen obilježju u naselju Vitkovići poveže na uličnu rasvjetu.

Razlozi zbog kojih se podnosi inicijativa:

Trenutna rasvjeta postoji ali je u prekidu i već duži period se ne koristi. Pomenuto obilježje je neosvjetljeno i služi da se u noćnim satima okupljaju  sumnjive osobe