DALILA MIRVIĆ – VIJEĆNICA

Rođena:
Stručna sprema:
Zanimanje:
Nacionalnost:
Stranačka pripadnost:  Bosanskohercegovački demokrati-Džebrail Bajramović
Mail:

PITANJA


27. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (28.3.2024.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Postavljam pitanje Službi za privredu i finansije i Službi za inspekcijske poslove, ko je nadležni organ za izdavanje odobrenja za uplatno mjesto i ko je nadležan za ispitivanje dokaza koji je predao priređivač na sreću, da je prostor kladionice, lutrije i kockarnice, odnosno prostor u kome se priređuju igre na sreću, udaljen minimalno 100 metara od škola i vjerskih objekata?

23. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (29.11.2023.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Postoji informacija da protiv Grada Goražda ima dosta pokrenutih tužbi od strane građana a zbog ujeda pasa lutalica. Koliko je tačno tužbi pokrenuto zbog ujeda pasa lutalica, koliko je donijeto presuda po tužbama i koji su to novčani iznosi koje Grad Goražde treba da plati ili je već plaćeno?
2. Pitanje u vezi parking mjesta za invalide na javnim parking površinama a koje su date na korištenje privatnim subjektima. Zašto se ne izvrši obilježavanje parking mjesta za invalide na istim i zašto se naplaćuje kompletna površina parking prostora tim subjektima bez da se izuzme površina za invalidske parkinge? Šta će nadležne službe preduzeti po tom pitanju da se taj problem što prije riješi i obilježe mjesta na parkinzima za invalide koji su dati na korištenje?

22. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (24.10.2023.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Kada će biti riješen problem vodosnabdijevanja naselja Laleta i Budići?

21. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (28.08.2023.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Kada će biti realizovana inicijativa o uspostavljanju dežurne apoteke u Gradu Goraždu?
2. Kada će biti realizovana inicijativa o izgradnji parking prostori u ulici Jusufa Duhovića br.1 i 2., i da li su zakupljena 2 parking prostora obzirom da nema postavljen znak koji po propisima mora biti postavljen?

19. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (08.06.2023.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Kada će se prijedlog odluke o priznanju statusa od posebnog značaja za Grad Goražde, udruženju obrtnika Grada Goražda „Stari zanati“ naći na dnevnom redu sjednice Vijeća zbog posebnog i predanog njegovanja tradicionalnih starih zanata, shodno usvojenoj inicijativi tj. Zaključku ?

17. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (07.03.2023.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Kada će biti obilježen parking prostor za invalide u ulici 43. drinske brigade?
2. Tražim od nadležne službe da vijeću do sljedeće sjednice dostavi sve podnesene inicijative koje nisu realizovane od 2010. godine do kraja 2022. godine, ko su podnosioci inicijative i sam tekst inicijativa.

INICIJATIVE

27. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (28.3.2024.)

REDNI BROJ INICIJATIVE
1. Pravni osnov:

Statut Grada Goražda i Poslovnik Gradskog vijeća Grada Goražde

Osnovni sadržaj:

Pokrećem inicijativu prema nadležnoj Službi za privredu i finansije i nadležnoj Službi za inspekcijske poslove da utvrde da li se sve kladionice, lutrije i kockarnice zaista nalaze na propisanoj udaljenosti od minimalnih 100 m od škola i vjerskih objekata.

Razlozi zbog kojih se podnosi Inicijativa:

Vidno je primjetno da je udaljenost kladionica u ulici Maršala Tita i prostorije Lutrije BiH od Osnovne škole Husein Ef. Đozo  manja od 100 m

2. Pravni osnov:

Statut Grada Goražda i Poslovnik Gradskog vijeća Grada Goražde

Osnovni sadržaj:

Pokrećem inicijativu prema Službi za urbanizam, prostorno uređenje i komunalne poslove da se uradi rasvjeta na taxi stajalištu u ulici Alije Hodžića.

Razlozi zbog kojih se podnosi Inicijativa:

Razlog zbog kog se podnosi inicijativa je sigurnost uposlenih tog taxi stajališta.

18. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (27.04.2023.)

REDNI BROJ INICIJATIVA
1. Pravni osnov:

Poslovnik Gradskog vijeća Grada  Goražda.

Osnovni sadržaj:

Izgradnja parking prostora u ulici Jusufa Duhovića br.1 i 2.

Razlozi zbog kojih se podnosi inicijativa:

Stanari zgrade 1. i 2. u ulici Jusufa Duhovića nemaju gdje da se parkiraju, jer postojeći parking zauzmu klijenti Raiffeisen banke i građani koji nisu stanri tih zgrada.