Adnan Žuga (SDA)

PITANJA

2. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (29.01.2021)

REDNI BROJ PITANJE
1. Stanovnici i pravni subjekti u ulici Zaima Imamovića kod Zanatskog centra imaju probleme sa oštećenim parkong prostorom, gdje su rupe i izbočine stvroile nefunkcionalnost tog parkinga. Da li nadležna služba i gradonačelnik imaju u planu uređenje ili eventualno rekonstrukciju ovog parkinga?
2. Da li gradonačelnik i nadležna služba imaju načina i želje da riješe dugogodišnji problem zagrijavanja sportske dvorane gdje bi učenici, sportski radnici i sportisti imali adekvatne uslove za treniranje.

INICIJATIVE

2. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (29.01.2021)

REDNI BROJ INICIJATIVA
1. Pravni osnov:

Statuta Grada Goražda i Poslovnik Gradskog  vijeća Grada Goražda.

Osnovni sadržaj:

Podnosim inicijativu za obnovu i rekonstrukciju vrtića – parka u Vitkovićima. Opće je poznato da je vrtić u Vitkovićima prepušten sam sebi i ne služi svojoj svrsi. Djeca se svakodnevno okupljaju u njemu, potrebno ga je samo obnoviti i rekonstruisati.

Razlozi zbog kojih se podnosi Iniciajativa:

Djeca u Vitkovićima nemaju osnovne uslove za razvoj i igru, pored ograđivanja tog parka neophodno je i sistemsko rješavanje. Savjet mjesne zajednice Vitkovići i udruženje mladih Vir su u više navrata apelovali na nadležne institucije što Gradonačelnik i nadležna služba mogu uraditi po tome pitanju.