ADNAN ŽUGA – VIJEĆNIK

Rođen: 26.08.1997. godine
Stručna sprema: VSS
Zanimanje: Bachelor menadžmenta
Nacionalnost: Bošnjak
Stranačka pripadnost: Stranka demokratske akcije (SDA)
Mail: adnan2zuga@hotmail.com

PITANJA


8. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (27.08.2021)

REDNI BROJ PITANJE
1. Da li je tačno da su u ulici Ferida Dizdarevića na lokalitetu  novoizgrađenih lamela lokacija bivšeg D-centra planira izgradnja gradske pijace? Ako je tačno da li su  provedene javne rasprave i da li su građani koji tu žive informisani  o tome?
2. Informacija vezano za most u Vitkovićima u kojoj je fazi ?

7. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (08.07.2021)

REDNI BROJ PITANJE
1. Kada građani mogu očekivati rekonstrukciju kružnog toka oko gradske dvorane u ulici Zaima Imamovića koji je u katastrofalnom stanju?

4. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (29.04.2021)

REDNI BROJ PITANJE
1. Uzimajući u obzir činjenicu da je glavni put prema naselju Vitkovići u katastrofalnom stanju, kada možemo očekivati da se ovaj dugogodišnji problem konačno riješi?

2. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (29.01.2021)

REDNI BROJ PITANJE
1. Stanovnici i pravni subjekti u ulici Zaima Imamovića kod Zanatskog centra imaju probleme sa oštećenim parkong prostorom, gdje su rupe i izbočine stvroile nefunkcionalnost tog parkinga. Da li nadležna služba i gradonačelnik imaju u planu uređenje ili eventualno rekonstrukciju ovog parkinga?
2. Da li gradonačelnik i nadležna služba imaju načina i želje da riješe dugogodišnji problem zagrijavanja sportske dvorane gdje bi učenici, sportski radnici i sportisti imali adekvatne uslove za treniranje.

INICIJATIVE


8. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (27.08.2021)

REDNI BROJ INICIJATIVA
1. Pravni osnov:

Poslovnik Gradskog  vijeća Grada Goražda.

Osnovni sadržaj:

Pokrećem inicijativu za rekonstrukciju parkinga u Titovoj ulici iznad  Raifaisen banke.

Razlozi zbog kojih se podnosi Iniciajativa:

Građani ovog djela grada već duže vrijeme imaju problema sa ovimparking prostorom.Ukoliko bude sredstava u narednom periodu apelujem da se ovaj problem riješi.

4. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (29.04.2021)

REDNI BROJ INICIJATIVA
1.

Pravni osnov:

Statut Grada Goražda i Poslovnik Gradskog  vijeća Grada Goražda

Osnovni sadržaj:

Uzimajući u obzir da se u novoizgrađenom parku u ulici Sinan Paše Sijerčića svakodnevno okuplja mnogo ljudi i djece, smatram da je potrebno preurediti mjesta za sjedenje na način da se na betonske klupe ugrade drveni podmetači.

Razlozi zbog kojih se podnosi inicijativa:

U razgovoru sa građanima koji svakodnevno tu borave čekajući autobus, odmarajući i tako dalje, zaključio sam da je jako neudobno i hladno sjediti na postojećim betonskim klupama, te da bi ova inicijativa ukoliko bi se realizovala bila od velike koristi.

2. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (29.01.2021)

REDNI BROJ INICIJATIVA
1. Pravni osnov:

Statuta Grada Goražda i Poslovnik Gradskog  vijeća Grada Goražda.

Osnovni sadržaj:

Podnosim inicijativu za obnovu i rekonstrukciju vrtića – parka u Vitkovićima. Opće je poznato da je vrtić u Vitkovićima prepušten sam sebi i ne služi svojoj svrsi. Djeca se svakodnevno okupljaju u njemu, potrebno ga je samo obnoviti i rekonstruisati.

Razlozi zbog kojih se podnosi Iniciajativa:

Djeca u Vitkovićima nemaju osnovne uslove za razvoj i igru, pored ograđivanja tog parka neophodno je i sistemsko rješavanje. Savjet mjesne zajednice Vitkovići i udruženje mladih Vir su u više navrata apelovali na nadležne institucije što Gradonačelnik i nadležna služba mogu uraditi po tome pitanju.