GORAŽDE SE OPROSTILO OD JOŠ JEDNOG UGLEDNOG SUGRAĐANINA ESADA SUDIĆA

Goražde se komemorativnom sjednicom oprostilo od još jednog uglednog sugrađanina , vijećnika Gradskog vijeća Goražde Esada Sudića. Komemorativnoj sjednici prisustvovao je veliki broj porodice, prijatelja, kolega, zvaničnika. Najprije je proučena fatiha, a  o Esadu su govorili njegovi prijatelji, kolege i predstavnici Grada Goražde.

Prvi se obratio zamjenik predsjedavajuće Gradskog vijeća Šemso Ferhatović, potom gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović, predsjednik S BiH Amer Jerlagić, a u ime porodice obratio se njegov sin Elmin Sudić Kako je rečeno  Esad će biti upamćen po svojoj dobroti, velikodušnosti i smirenosti u rječima i djelima, te želji da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Ovo je veliki gubitak za sve nas istaknuto je na komemoraciji.

Esad ( Arif ) Sudić rođen 09.11.1962. godine u mjestu Sudići, opština Čajniče.

Osnovnu školu završio je u Međurječju. Srednju građevinsku tehničku školu završio je u Goraždu, a Fakultet političkih nauka završio je u Sarajevu.

Od 92-e. godine do 95-e godine proveo je u Goraždu kao pripadnik Armije RBIH, a poslije je nastavio aktivno vojnu službu iz koje je 2007, godine penzionisan u činu majora OS BIH.

Poslije penzionisanja aktivno se uključio u društveno-politički život gdje je dao značajan doprinos kao predsjednik Udruženja demobilisanih boraca, a potom kao općinski vijećnik u periodu od 2012 do smrti. Iza njega je ostala supruga i  dvoje punoljetne djece.

Dženaza  i ukop obavljen je na gradskom groblju Kolijevke u 17:30 sati.