GRADSKO VIJEĆE ODRŽALO VANREDNU SJEDNICU

Uz poštovanje svih epidemioloških mjera, u Domu mladih Centra za kulturu, Gradsko vijeće Grada Goražda danas je održalo vanrednu sjednicu,  na kojoj su se našle tri tačke Dnevnog reda i to Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Goražda, Prijedlog Odluke o izboru jednog člana Gradske izborne komisije Grada Goražda, te Informacija o projektu izgradnje obaloutvrde.

U sklopu prve tačke, Gradsko vijeće usvojilo je i izmjene Poslovnika o radu Gradskog vijeća, kojima je omogućeno da se u vanrednim okolnostima sjednice vijeća mogu održavati putem Interneta (online), zatim je provedena procedura izbora jednog člana Gradske izborne komisije Grada Goražda gdje je većinom glasova izabrana Ćorić Maja, nakon čega se u sklopu treće tačke nakon duge rasprave donio zaključak da se za nastavak vandredne sjednice koja je planirana za 21.05.2020. godine (četvrtak) pozovu svi oni koji su uključeni u projekat izgradnje obaloutvrde.

Prilikom obraćanja, u sklopu treće tačke Dnevnog reda gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović je predstavio projekat izgradnje obaloutvrde, te je vijećnike informisao da su Gradska uprava i Gradonačelnik, kako bi se izbjegle nedoumice i špekulacije o projektu izgradnje obaloutvrde, za sve zainteresovane građane i cjelokupnu javnost, organizovao sastanak na koji su pozvani predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva – Jedinica za implementaciju projekata iz oblasti šumarstva i poljoprivrede, projektanta i nadzora kako bi se građanima Luke prezentovao projekat i eventualne mogućnosti njegove korekcije.