ODRŽANA 9. VANREDNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Gradsko vijeće Goražde danas je održalo svoju devetu vanrednu sjednicu. U skladu sa Poslovnikom Gradskog vijeća, dnevni red za vanrednu sjednicu se predlaže na samoj sjednici Vijeća, a prva na dnevnom redu našla se Odluka o privremenom finansiranju Grada Goražda za period januar-mart 2023. godine, koja je i glavni razlog sazivanja vanredne sjednice.

Na početku same sjednice uslijedilo je polaganje zakletve novoizabranih vijećnika, kojima je dodjeljen mandat, nakon što je određeni broj vijećnika iz Gradskog vijeća Goražde, nakon oktobarskih izbora preuzeo mandate u Skupštini BPK-a Goražde.  Vijećnici koji su danas preuzeli mandate su: Nermin Mašala (NBL), Edin Tanjo (NBL), Vernesa Hubanić (SDA), Tarik Alić (Narod i pravda), Anela Čakal-Ušanović (Narod i pravda), Aldin Žuga ( S BiH ) i Dalila Mirvić (BH demokrati ).

Na današnjoj vanrednoj sjednici usvojena je Odluka o privremenom finansiranju Grada Goražda za period januar-mart 2023. godine i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o pokretanju postupka javnog konkursa za izbor sekretara Gradskog vijeća Grada Goražda.