ALMIR MULAHMETOVIĆ – VIJEĆNIK

Rođen: 25.12.1993. godine
Stručna sprema: VSS
Zanimanje: dipl. ekonomista
Nacionalnost: Bošnjak
Stranačka pripadnost: Stranka demokratske akcije (SDA)

PITANJA


15. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (07.07.2022.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Na 13. Redovnoj sjednici Gradskog vijeća, tačnije 31. marta ove godine, postavio sam vijećničko pitanje i ukazao na jedan veliki problem u našem gradu, a tiče se otpadnih voda i fekalija koje se prostiru na velikoj površini Šetališta pored rijeke Drine u ulici Sinan-paše Sijerčića, a tačnije na relaciji Gun-Gor parka do Mosta žrtava genocida u Srebrenici. Od dana kada sam postavio pomenuto pitanje pa do danas prošlo je skoro 4. mjeseca, a ništa se nije uradilo po ovome pitanju. Otpadne vode su se proširile na još veću površinu, a neugodan miris fekalija posebno je izrađen u ovim ljetnim toplim danima, a pored toga što se stazom više ne može normalno šetati. Neugodan miris fekalija dopire i do obližnjeg gradskog vrtića „Sunce“ gdje svakodnevno borave naši najmlađi i udišu neugodan miris fekalija i ko zna kakvih sve bakterija.

Opet sugerišem na ovaj problem i molim da se neko izjasni po pitanju ove problematike i molim sve nadležne da se uključe da se u što kraćem roku riješi ovaj problem.

2. Također moram da ukažem i na evidentno loše održavanje šetališta uz obalu rijeke Drine, i uzvodno i nizvodno, gdje su građani već počeli da primjećuju slikaju i objavljuju slike zmija na društvenim mrežama. Smatram da je to jedna velika sramota za ovaj grad i da se mora malo više pažnje posvetiti uređenju pomenutih šetališta, a posebno u ovim ljetnim mjesecima.

13. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (30.03.2022.)

REDNI BROJ PITANJE
1. O kakvim je otpadnim vodama riječ, koje se pojavljuju u ulici Sinan Paše Sijerčića, tačnije na šetalištu pored rijeke Drine, na relaciji Gun-Gor park do Mosta žrtava genocida u Srebrenici, u dužini od cca 15. metara?
S obzirom da se radi o otpadnim vodama i fekalijama koje se neprestano šire pitanje glasi do kada će tu stajati i ko je nadležan ukloniti iste i konačno riješiti ovaj gorući problem Grada Goražda.
Evidentno je da je problem veliki, građani se svakodnevno žale i negoduju kako zbog onemogućenog prolaza stazom tako i zbog neugodnog mirisa koji se širi iz tih otpadnih voda koje su sigurno zaraznog karaktera, s obzirom da stoje tokom cijele godine, već duži vremenski period.
S obzirom da u ovo doba godine najviše šetača bude na pomenutoj relaciji, zatim sportista i sportskih klubova koji na pomenutoj pješačkoj stazi održavaju treninge trčanja, biciklista, rekreativaca, male djece, a posebno učenika koji svakodnevno pješače na toj relaciji do škole i sigurno na obući unose fekalije u učionice i iste raznose po cijeloj školi.
Molim i apelujem da se hitno iznađe rješenje i da se izvrši trajno uklanjanje pomenutih otpadnih voda sa pješačke staze u pomenutoj ulici?

12. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (10.02.2022.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Koliko je do danas ukupno dato kredita po Programu utroška novčanih sredstava prikupljenih od prodaje poslovnih prostora u vlasništvu Općine Goražde u cilju bržeg zapošljavanja na području Grada Goražda, odnosno na ime zadržavanja postojećih radnih mjesta?
2. Koliko je pomenutih kredita dato za vrijeme našeg mandata, odnosno u 2021.i 2022. godini?
3. Koliko ima slobodnih sredstava na računu banke za te namjene?
4. Koliko ima spornih kredita, odnosno kredita koji ne mogu da se naplate, a dati su po osnovu bržeg zapošljavanja na području grada Goražda odnosno na ime zadržavanja postojećih radnih mjesta i šta mi kao Gradsko vijeće možemo učiniti da se ubrza taj proces i naplata istih?

INICIJATIVE