ALMIR MULAHMETOVIĆ – VIJEĆNIK

Rođen: 25.12.1993. godine
Stručna sprema: VSS
Zanimanje: dipl. ekonomista
Nacionalnost: Bošnjak
Stranačka pripadnost: Stranka demokratske akcije (SDA)

PITANJA


13. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (30.03.2022.)

REDNI BROJ PITANJE
1. O kakvim je otpadnim vodama riječ, koje se pojavljuju u ulici Sinan Paše Sijerčića, tačnije na šetalištu pored rijeke Drine, na relaciji Gun-Gor park do Mosta žrtava genocida u Srebrenici, u dužini od cca 15. metara?
S obzirom da se radi o otpadnim vodama i fekalijama koje se neprestano šire pitanje glasi do kada će tu stajati i ko je nadležan ukloniti iste i konačno riješiti ovaj gorući problem Grada Goražda.
Evidentno je da je problem veliki, građani se svakodnevno žale i negoduju kako zbog onemogućenog prolaza stazom tako i zbog neugodnog mirisa koji se širi iz tih otpadnih voda koje su sigurno zaraznog karaktera, s obzirom da stoje tokom cijele godine, već duži vremenski period.
S obzirom da u ovo doba godine najviše šetača bude na pomenutoj relaciji, zatim sportista i sportskih klubova koji na pomenutoj pješačkoj stazi održavaju treninge trčanja, biciklista, rekreativaca, male djece, a posebno učenika koji svakodnevno pješače na toj relaciji do škole i sigurno na obući unose fekalije u učionice i iste raznose po cijeloj školi.
Molim i apelujem da se hitno iznađe rješenje i da se izvrši trajno uklanjanje pomenutih otpadnih voda sa pješačke staze u pomenutoj ulici?

12. REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (10.02.2022.)

REDNI BROJ PITANJE
1. Koliko je do danas ukupno dato kredita po Programu utroška novčanih sredstava prikupljenih od prodaje poslovnih prostora u vlasništvu Općine Goražde u cilju bržeg zapošljavanja na području Grada Goražda, odnosno na ime zadržavanja postojećih radnih mjesta?
2. Koliko je pomenutih kredita dato za vrijeme našeg mandata, odnosno u 2021.i 2022. godini?
3. Koliko ima slobodnih sredstava na računu banke za te namjene?
4. Koliko ima spornih kredita, odnosno kredita koji ne mogu da se naplate, a dati su po osnovu bržeg zapošljavanja na području grada Goražda odnosno na ime zadržavanja postojećih radnih mjesta i šta mi kao Gradsko vijeće možemo učiniti da se ubrza taj proces i naplata istih?

INICIJATIVE